Valg av sentralstøvsuger

Vi hjelper deg å planlegge!

Vi vil gjerne sette sammen et sentralstøvsugersystem som gjør renholdet i din nye bolig smart og enkelt. Vi tegner inn rørgater og forslag til punktplasseringer. Kontakt oss på telefon eller epost, så hjelper vi gjerne.
Vi tegner

Smarte løsninger til din bolig

Slange som trekkes ut av veggen er fremtiden. Retraflex II "Hide A Hose" system er originalen.

WallyFlex er det perfekte tilbehøret til Retraflex. Smart vegghengt fleksislange.
Smarte hus

Råd og valg av sentralstøvsuger

Bruksområde:

Hvor du skal bruke sentralstøvsugeren avgjør litt om valg av sugeenhet. Det er ingen grunn til å velge en sentralstøvsuger med liten effekt selv om en har en liten bolig eller leilighet, men tømming, støvoppsamlingsmetode og plassering har litt å si.

Små boliger / leiligheter:

Vår minste modell GS-95 ble testvinner på sugeeffekt i en stor test. Denne modellen har engangspose og er svært enkel å tømme. Den er i tillegg svært støysvak og krever liten plass. Du kan nærmest plassere den hvor som helst. Motoren er en såkalt “throughflow” og avgir dermed heller ikke børstestøv i rommet den er plassert.

Bor du i en blokkleilighet er det svært praktisk å tømme en engangspose i stedet for hele beholderen. Dette er også en populær modell i hytter og sommerboliger.

For den som ønsker litt større engangsposer, er vår modell H615 et godt alternativ. Dette er en kraftig sentralstøvsuger for boliger, hytter og leiligheter og gir renslig og sjelden tømming med store kraftige engangsposer.

Standard eller større boliger / eneboliger:

Vår mest populære modell i har blitt oppgradert til Cyclo Vac 615. Denne har kraftigere motordata enn den forrige utgave som het E-311. Høyere vakuum tillater lengre sugeslanger og lengre rørstrekk.

Cyclo Vac 615 finnes i to utgaver:
E615 har et patentert vaskbart filtersystem og syklon. Den gode filterløsningen sikrer motoren slik at vi gir hele 10 års motorgaranti. I tillegg er utblåsningsluften såpass ren at ikke ytterveggen blir sort og skitten av støv. Filtrene kan enkelt dras av og vaskes gang etter gang. Det gjør denne modellen svært økonomisk i drift!

H615 er hybridmodellen med pose og gir renslig tømming og enkelt vedlikehold. Årlig posebytte er normalt det som behøves.

Større boliger / kontorer / barnehager:

Våre Villa-modeller heter Cyclo vac Hybrid H725 og er solid konstruert med en kraftig Ametek motor. 725 er en XXL utgave av 615 og har større tank og større motor. I tillegg har disse modellene motorer med by-pass kjøling som gir lengre levetid på motor når en støvsuger lengre tid om gangen. 

Høyere vakuum tillater lengre sugeslanger og lengre rørstrekk. Den gode filterløsningen sikrer lang levetid på motoren og i tillegg er utblåsningsluften såpass ren at ikke ytterveggen blir sort og skitten av støv. HEPA-filter gjør at maskinen også kan monteres uten utblåsning der hvor det er nødvendig.

Denne hybridmodellen kan brukes både med eller uten poser. Poser anbefales hvor plassering gjør at tømming må skje på en så renslig måte som mulig. Dette foretrekkes også av støvallergikere siden tømming og bytting av filter skjer uten oppvirvling av noe støv.

Våre “toppmodeller”:

For den som ønsker det beste, har vi våre “Toppmodeller” som er utstyrt med 2 kraftige og solide Ametek motorer. Serien heter Cyclo Vac 2025. 

Disse modellene har ekstra stor oppsamlingstank slik som 725. Det gjør vedlikeholdet enda enklere. E2025 har Cyclo Vac’s patenterte vaskbare filter. 

Modellen finnes også i hybridutgave som da heter H2025. Denne benytter store engangsposer som gjør tømmingen svært renslig. Et førstevalg for allergikere. 

Dette er boligmodellene som troner på toppen både på levetid og sugeeffekt. Denne to-motors sentralstøvsugeren tilfredsstiller den mest kresne bruker.

Kontorer / barnehager / banker / villaer/ eneboliger / verksted / fjøs / bilklargjøring:

Vår spesialmodell heter Cyclo Vac HD7525 og er en unik modell med to separate Ametek motorer. Denne modellen er unik til spesielle formål hvor det settes høye krav til sugeeffekt og levetid, men benyttes også av de mest kresne til boligformål. 

Modellen er godt til kontorer og andre installasjoner hvor en normalt en skal bruke støvsugeren om gangen, men kan også kobles slik at to kan støvsuge om gangen.

Denne geniale tomotors løsningen gjør at man kan montere motorene separat på to måter, enten i serie eller parallelt. Da kan en enten øke luftstrømmen, eller vakuum. Denne modellen kan ved korte slanger brukes av to på samme tid når den er koblet parallelt.

Maskinen er en Hybrid som kan brukes med eller uten pose. Vi anbefaler bruk av pose for enkelt vedlikehold.

Flerbruksanlegg og spesialløsninger:

Vår samarbeidspartner har god erfaring med løsninger for både industri, jordbruk, flerbruksanlegg etc. Med både NrK, Stortinget, Gardermoen, Jordan, Ullevål Sykehus, Hewlett Packard og NetCom på kundelisten er erfaring og bredde stor nok til å finne løsninger for de aller fleste behov.

Tips!

Noen ganger kan vedlikehold være med å bestemme løsning. For sentralstøvsuger på hytta kan det være praktisk å bruke E-615 med vaskbare filter. Da slipper en å tenke på å ta med og skifte på engangsposer. I eldre boliger kan det også være vanskelig å få sugepunktet optimalisert plassert. Da må en kanskje bruke en lengre sugeslange på 11,1, 12,6 eller 14m. Vi vil da anbefale å gå opp til 725 på grunn av større undertrykk på motoren og dermed evne til å holde effekten gjennom den lange slangen.

Lang levetid!

Cyclo Vac har produsert sentral-støvsugere siden 1965. Maskinene er konstruert for å vare lenge! Vi har derfor kunder som er fornøyde år etter år!